Arta decoupage-ului | Tehnica Șervețelului | Tablouri ușor de pictat

Arta decoupage-ului | Tehnica Șervețelului | Tablouri ușor de pictat

Din decoupage cea mai folosită tehnică este tehnica șervețelului. Folosim această metodă fiindcă este mult mai ieftină și într-un timp foarte scurt putem realiza niște tablouri extraordinare.

Care sunt avantajele dacă folosim tehnica șervețelului?

 • Primul avantaj este că imaginea (șervețelul) pe care dorești să-l aplici pe tablou este foarte ieftin, acesta costă în jur de 1 leu din care se pot face două tablouri la dimensiunea 32×16 cm sau patru tablouri la dimensiunea 16×16 cm. Șervețelul are mărimea de 33×33 cm și din acest motiv este bine să folosiți dimensiunile pe care le-am scris mai sus. Cu aceste dimensiuni nu se pierde nici o imagine din cele 4 ale șervețelului.
 • Un al doilea avantaj este că șervețelele se găsesc sub numeroase modele și peisaje cu diferite tematici.
 • Aproape oricine poate realiza un tablou unic și foarte atrăgător chiar dacă aveți sau nu cursuri de artă.
 • Pentru că se pot combina mai multe stiluri și modele de șervețel ca să creați un tablou unic.

Unele persoane consideră decopage-ul ca fiind o tehnică avansată și grea. Dar din prorpia experiență îți spun dacă ai răbdare această tehnică este foarte ușoară și poți învăța tehnica șervețelului într-un timp scurt. Odată învățată această tehnică, cu siguranță vei deveni molepsit și o să-ți dorești din cet în cet mai mult să faci noi tablouri.

Mai jos îți voi pune la dispoziție câteva secrete din tehnica șervețelului.

 1. Începe prin a alege un șervețel pe care dorești să-l pictezi, se pot găsi pe internet prin cuvântul cheie „șervețele pentru tehnica șervețelului” și găsiți numeroase site-uri cu numeroase modele de șervețele.
 2. Găsește lemnul potrivit pentru aplicarea tehnicii. Sugerăm mărimea lemnului de 32×16 sau 16×16, dar mărimea lemnului rămâne la decizia dumneavoastră.
 3. Folosiți orice lavabila pentru suprafața lemnului unde o să vină lipit șervețelul. Asigurați-vă că dați lemnul cu câte mâini este nevoie ca să devină alb. Lavabila trebuie lăsată să se usuce.
 4. Folosiți orice fel de aracet și întindeți subțire pe suprafața lemnului (unde ați dat cu lavabilă, unde vine serveteul lipit). Imediat, înainte de a se usca aracetul încercați și lipiți șervețelul dorit (menționăm că șervețelele au trei straturi, două de alb și ultimul strat este modelul, îndepărtați celelalte două straturi albe și să rămână modelul pe care îl veți aplica pe lemn).
 5. După lipire încercați să acoperiți tabloul cu o folie protectoare A4 sau orice altceva asemănător după care cu ajutorul mâinilor întindeți șervețelul ca să nu rămână goluri sau urme urâte (foaia protectoare este pentru a nu folosi mână goală peste șervețel că se va strica, foaia protectoare alunecă peste șervețel și puteți întinde fără a rămâne dungi neplăcute pe model) după care lăsați să se usuce bine.
 6. Acum trebuie să aveți la dispoziție un smilgher pentru a șlefuii toate cele 4 margini ale lemnului ca să îndepărtați surplusul de șervețel.
 7. Acest pas este opțional dacă doriți ca tabloul să fie mult mai artistic și real. Folosiți culori acrilice simple cât și culori acrilice 3D și pictați peste modelul șervețelului ca să scoateți în evidență obiectele din imagine. Culorile acrilice 3D vor scoate în relief imaginile peste care dați și atunci tabloul prinde un design mult mai plăcut.
 8. După ce tabloul este perfect uscat, folosiți un lac incolor peste toată suprafața tabloului. După ce se usucă, tabloul este gata și se poate pune o agățătoare și pus pe perete.

Mai jos vă punem la dispoziție câteva tablouri realizate de noi prin Tehnica Șervețelului. Pe site avem și un shop cu numeroase modele de tabouri și tocătoare la prețuri mici.

Tablou cu biciclete roşiiTablou cu camp de lavandaModel cu cucos si gaina pe tocator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *